Segakoor Jõelähtme

Segakoor Jõelähtme

Koor on registreeritud 1. septembril, 2007 a. Alustati projektikoorina, eesmärgiks oli ühendada oma vallas elavad lauluhuvilised ja esineda Jõelähtme laulupäeval Jägala-Joal. Esialgu alustasid väikesed koorikesed tegevust kolme valla kooli juures: Neemes, Kostiveres ja Lool. Juhendajateks said kohalike koolide muusikaõpetajad. Lool olid nendeks Aare ja Leili Värte. 22. veebruaril 2008 toimus Eesti Vabariigi aastapäeva kontsert Jõelähtme Rahvamajas, kus laulsid koos kõik meie valla koorid. 07. juunil 2008 leidis aset eesmärgiks seatud Jõelähtme laulupäev Jägala joa jõekäärus, kus taas üles astuti. Pärast seda ei tahetud enam lahku minna ja nii alustas koor taas uuel sügisel, seekord juba ühtse kollektiivina Loo Kultuurikeskuse juures. Koori nimeks sai Jõelähtme Ühendatud Segakoor ja dirigeniks Aare Värte. Seati uus eesmärk- osalemine 2009.a üldlaulupeol. Koori laulutahe oli nii suur, et lauldigi ennast XXV laulupeole, mis kandis nimetust Üheshingamine.

2010 ühineti Eesti Segakooride Liiduga ning Aare Värte pani koorile nimeks Jõelähtme Laulusõbrad.

Paraku lahkus Aare 2012. a, 30. novembri lumetormisel ööl taevastele radadele. Uuest aastast juhatas edasi seni abidirigendi rollis olnud Leili Värte. Koor läbis pingelise kadalipu ja pääses suurele laulupeole nii 2014 kui ka 2019. aastal. 2018-2020 abistas Leilit ka Loo Kooli teine muusikaõpetaja Aive Skuin. Kõik need 13 tegutsemisaastat oli klaverisaatjaks Tiina Muddi.

Septembris 2021 alustati proovidega dirigent Mait Männiku käe all. Veidi hiljem kutsus Mait endale appi ka teise dirigendi Merike Toro, samuti hääleseadja Maila Ploomani ja esinemistel saadab koori klaverisaatja Tiina Renser.

Igal sügisel ja kevadel korraldatakse koorilaager mõnes ilusas Eestimaa paigas. Laagris toimub alati väga intensiivne laulude õppimine, hääleseade ja üksteisega sulandumine, mis ei ole ka mitte vähe tähtis. Kooril on  aastas 4-5 kontserti, lisaks veel laulupäevad või laulupeod ning igal aastal lauldakse advendi ajal Jõelähtme kirikus.

2024. aastat alustati uue nimega- segakoor Jõelähtme.

Veebruaril 2024 osaleti Tartus, Miina Härma Gümnaasiumis, Eesti Segakooride Liidu XXIV võistulaulmisel “Tuljak”. Koju toodi B-kategooria II koht ja parima kohustusliku laulu preemia.

Segakoor Jõelähtme on üks äge sõpruskond, keda ühendab muusika ja laulmine ning easiliikumine püstitatud eesmärkide poole. Uued lauljad on koori alati oodatud!

Koori tegemistest saad ülevaadet ka Facebooki lehelt Segakoor Jõelähtme.

 

I ja II Sopran I ja II Alt Tenor Bass / Bariton
Vilve Klettenberg Meeli Meri Egon Järve Andrus Umboja
Maris Joonas Triin Krünberg Janar Plinkner Priit Põldma
Katrin Aydin Kaire Kaigas Niil Ormisson Matis Männik
Elo Aru Tiina Kaaret   Arvo Saat
Helen Eskor Ülle Kohava   Jaan Penjam
Triin Saarna Moonika Bortnik   Anti Martensoo
Mare Kingo Anneli Küngas   Kaspar Eller
Maria Kester Ester Põldma    
Monika Männik Õnne Soots    
Kärt Sissas Lily Kivila    
Maarja Soots Urve Leemets    
Lia Toro      
Anneli Raudlam      
Kärt Ots      
Miia Umboja      
Pille Birkholtž-Illings      

 

Loo Kultuurikeskus © 2014 Frontier Theme