Avatud uste päevad Ajaveskis

Avatud uste päevad Ajaveskis. 2014

Veski külastus, näitus “Kolmkõla”, töötoad, kohvik, käsitööpood, kontserdid.

 

Jõelähtme vallas väikeses Loo külas alustas selle aasta maikuus tegutsemist tegevuspaiga ja vaatamisväärsusena Ajaveski – vana tuuleveski, mis restaureerimistööde tulemusel on säilitanud oma vana kivise kuue ja lisaks saanud uue klaasist väljavaate. Sisust rääkimata. Ajaveski ootab nüüd lahkelt külastajaid – uudistajaid, näitusehuvilisi, käsitöötegijaid, keraamika ja muu käelise tegevuse harrastajaid, linnuvaatlejaid, kaasamõtlejaid jne. Kõik uued ja huvitavad mõtted koos teostajatega, mis veskis veel tehe võiks, on samuti oodatud.

Avatud uste päevadel on veski külastajatele avatud ning osaleda saab näidis töötubades, vaadata näitust “Kolmkõla”, kuulata noorte muusikute kontserte. Avatud on kodumaitseline kohvik.

Kõige tähtsam – õpitubasid juhendavad oma valla andekad inimesed ja appi tulevad veel andekamad meistrid linnast! Ajakava ja võimalikud muudatused kajastuvad Ajaveski kodulehel www.ajaveski.eu ja Ajaveski facebookis. Üritusi toetab KÜSK arenguhüppe programm.

OOTAME TEID!

31.august, pühapäev

12-13.00 veski saamislugu, restaureerimist ja veski edaspidist tegevust tutvustavad ringkäigud, mis toimuvad päeval ka jooksvalt tegevuste ajal. Teejuht Margit Pärtel Ajaveskist. Tasuta.

13-15.00 õpituba käsitöökaartide valmistamise alal. Oskusi, nippe ja inspiratsiooni jagab Katrin Tammesson Koogilt. Töötoa hind sel päeval 2 eur.

14-16.00 õpituba savivoolimise alal – Raku-põletuseks savinõu voolimine. Juhendajad Külli Põder Koogilt ja Margit Ajaveskist. Raku ehk rakuyaki  on Jaapanis 17. sajandil väljakujunenud madalkuumuskeraamika põletusviis, samuti nimetatakse antud tehnikas valminud tooteid. Tööde kuivamisele ja eelpõletusele järgneb teine töötuba 21.septembril meistrite käe all, mis on eriti põnev protsess tule ja veega. Sobib nii naistele kui ka meestele suurepäraselt. Töötoa hind sel päeval 5 eur.

15-16.30 õpituba kehale ja vaimule – matipilates. Vajalikku sissejuhatavat teooriat koos harjutustega tutvustab juhendaja Kadi Truuleht Kostiverest. Sobivuse korral saab registreeruda algavatele matipilatese kursustele. Kaasa palun võtta oma matt. Tasuta.
17-18.30 AJAVESKI ESIMENE AMETLIK KONTSERT SARJAST Vana veski ja noor muusik: Hõrk ja suvine kammerjazz – ansambel VERBARIUM esitab August Sanga ja Kersti Merilaasi laulude kava põnevates Eestimaa paikades! Lisakontsert. Tutvu: https://www.youtube.com/watch?v=xY6TvCYEI5g

(noored muusikud: Liina Saar – vokaal, Aleksandra Kremenetski – vibrafon ja löökpillid, Virgo Sillamaa – kitarrid ja Mingo Rajandi – kontrabass). Pilet 7 eur, sooduspilet 5 eur (õpil, pens). Kohtade arv piiratud.

 

21.september, pühapäev

11-13.0                       veski saamislugu, restaureerimist ja veski edaspidist tegevust tutvustavad ringkäigud, mis, toimuvad päeval ka jooksvalt tegevuste ajal. Teejuht Margit Pärtel Ajaveskist. Tasuta.

13–16.00 õpituba käsitöökaartide tegemise alal – praegu väga populaarne QUILLING-tehnikapakub võimalust eripäraste ja huvitavate kaartide meisterdamiseks. Juhendaja Tiiu Kivirahk Loolt. Töötoa hind sel päeval 2 eur.

15-17.00 õpituba savitöö tegemise alal – potikedral töötab Külli Põder Koogilt ja kellel soov proovida seda tööd, siis Külli õpetab. Töötoa hind sel päeval 2 eur.

13-18.00 Raku-põletus. Tegemist on 31.augustil valminud savitööde glasuurimise ja põletamisega – põnev põletusprotsess toimub õues ja on seetõttu ilmast sõltuv. Kui vihma sajab, siis lükkub üritus edasi. Kuum ja külm, saepuru ja toss, annavad raku tehnika keraamikale erilise efekti. Siin ei ole võimalik kõike ette näha ega planeerida! Juhendajad Eliize Hiiop ja Lauri Kilusk linnast. Töötoa hind sel päeval 5 eur. Kellel enda tööd valmis pole, saab kohapeal tooriku hankida, selle glasuurida ning seejärel ka põletada.

 

27.september, laupäev LINNUPÄEV

9.30-10.30 õpituba looduses – Mis lind see lendab? Linnuvaatlustest ja loodusest huvitujad kogunevad 9.30 veskisse, kus toimub tunnine tarkusekogumine ornitoloog Ingrid Ausi juhendamisel, misjärel siirdutakse binoklite ja pikksilmadega varustatult oma autodega Kaberneeme vee- ja metsalindusid vaatlema. Teekonda juhib Kaarel Palu Kostiverest. Osalustasu 3 eur.

10.30-13.00 veski saamislugu, restaureerimist ja veski edaspidist tegevust tutvustavad ringkäigud, mis, toimuvad päeval ka jooksvalt tegevuste ajal. Teejuht Margit Pärtel Ajaveskist. Tasuta.

13-15.00 õpituba klaasi töötlemise alal – väike vitraaź. Juhendavad Kaarel ja Lea Palu. Töötoa hind 2 eur.

14-16.30 õpituba vildi tegemise alal. Tutvustatakse erinevaid viltimise viise ja proovida saab märkviltimist, juhendaja Annika Klemets Neemelt. Töötoa hind sel päeval 2 eur.

17-18.30 KONTSERT SARJAST Vana veski ja noor muusik: Joel Remmel Trio. Ansamblis mängivad noorema generatsiooni silmapaistvamad jazzmuusikud – pianist Joel-Rasmus Remmel, kontrabassist Heikko-Joseph Remmel ja löökpillimängija Aleksandra Kremenetski. Trio esitab omaloomingut, mis on kirjutatud spetsiaalselt sellele koosseisule. Helilooming on meloodiline ja voolav, pakkudes pinget nii muusikasõpradele kui muusikuile. Käesoleval aastal  ilmunud trio uus album “More than Fishermen” on jätkuks ansambli debüütplaadile “Lumekristall”, mis on tänaseks lisaks soojale vastuvõtule eesti publiku hulgas jõudnud ka Soome, Rootsi, Šveitsi, Jaapanisse ja mujalegi.    Pilet 7 eur, sooduspilet 5 eur (õpil, pens).

Updated: 26. august 2014 — 09:36
Jõelähtme Valla Kultuurikeskus © 2014 Frontier Theme