Klassikaraadio tuleb Loo Keskkoolile külla

Juba mõne nädala pärast, 8. mail oleme juba teel koos kolme vahva muusikuga ja kaaskonnaga.

Meil on hea meel teatada, et esimese tuuri muusikud on pianist Jakob Teppo, keda ehk mäletate just lõppenud Klassikatähtede saatest, oboemängija Ingely Laiv ja flöödimängija Marion Aruvee.

N 8. mai kl 11 Loo keskkool

Muusikutest lähemalt:

Ingely Laiv alustas oboeõpinguid 11- aastaselt Rakvere Kaurikoolis õp Edvin Lipsu juures. 2006. aastast alustas õpinguid Tallinna Muusikakeskkoolis Tulike Looritsa juures, hiljem jätkas samas koolis Aleksander Hännikäineni käe all. Hetkel õpib Saksamaal Karlsruhe Muusikaülikoolis prof Thomas Indermühle oboeklassis. Ingely on pälvinud preemiaid mitmetel konkurssidel:

III koht vabariiklikul puhk- ja löökpillimängijate konkursil,  I koht Eduard Mednis´i nimelisel konkursil Lätis,  I koht kolme kooli konkursil puhk- ja löökpillimängijatele. Ingely on soleerinud Tallinna Kammerorkestri, Virumaa Kammerorkestri ja Pärnu Linnaorkestri ees. Tihti osaleb Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri , Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Sümfooniaorkestri, Pärnu Linnaorkestri ja Virumaa Kammerorkestri projektides.

 

Marion Aruvee omandas flöödi erialal 2013. aastal bakalaureusekraadi nii Antwerpeni Kuninglikus Konservatooriumis (prof Aldo Baerten) kui ka Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias (dots Raivo Peäske). Hetkel jätkab Marion EMTA-s magistriõppes (dots Mihkel Peäske). Marion on osa võtnud mitmetest konkurssidest ja pälvis 2008. aastal Riias Karlis Strala nimelisel noorte flöödimängijate konkursil 3. koha. Marion on soleerinud Pärnu Linnaorkestri ja ERSO ja TMKK ühendorkestri ees (dirigent Tõnu Kaljuste) ning osalenud mitmetes meistriklassides (Pirmin Grehl, Kersten McCall, Felix Renggli). Lisaks meeldib talle laulmine ja fotograafia.

 

Jakob Teppo alustas klaveriõpinguid 1997. aastal Tallinna Muusikakeskkoolis (õp Ell Saviauk), aastast 2005 sai tema õpetajaks ka Marko Martin. Vahepealse sõrmevigastuse tõttu õppis ta TMKK 12. klassis metsasarve ja lõpetas kooli metsasarve erialal, jätkates metsasarveõpinguid ka Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias (prof Kalervo Kulmala). 2010-2013 õppis ta EMTA-s klaveri erialal (dots Marko Martin ja prof Ivari Ilja) ning 2013. aasta sügisest jätkab õpinguid EMTA magistriõppes. Jakob on pälvinud tunnustust konkurssidel ning esinenud Soomes, Austrias ja Prantsusmaal. Ta on olnud Eesti heliloojate teoste esmaesitajaks (Timo Steiner, Pärt Uusberg) ja lindistanud muusikat Rein Marani ja Martti Helde filmidele. Hooajal 2013/2014 osaleb Jakob Teppo Eesti Draamateatri lavastuses “Kuni inglid sekkuvad”, kus kehastab pianist Teppo Jakobit.

 

Oleme peaaegu valmis saanud vahva plakatiga, mille soovime ka teieni toimetada. See saab olema alates 21. aprillist, mil Klassikaraadio juht Tiia Teder ise koole külastada. Püüan teid kursis hoida, mis ajal see juhtuda võib. 🙂

 

 

 

Updated: 12. mai 2014 — 05:34
Jõelähtme Valla Kultuurikeskus © 2014 Frontier Theme