Laululaps Hans Johannes Kark laulukonkursi Viisivärtnake 2014 võitja

 

Meie valla laululaps Hans Johannes Kark tuli Viisivärtnakese võistluselt tagasi üliõnnelikult ja võidusõnumiga. Palju õnne Hans Johannesele, tema õpetajale Sirje Põllule ja emale Kadri Kilvetile.

1. mail tulid Tartusse kokku pea 80 lauljat üle Eesti, et võistelda VIISIVÄRTNAKE 2014 vabariiklikul konkurssil. Osalejad olid võistluste korraldusest ja õhkkonnast väga lummatud ning Tartust lahkusid rõõmusuil nii laululapsed kui ka nende juhendajad.

Laulustuudio Fa-diees korraldatud Viisivärtnake 2014 toimus juba 10 korda ja võistlusest võtsid osa lapsed ja noored neljas vanusegrupis. Züriistööd tegid laulja ja TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia muusikaosakonna lektor Sirje Medell, helilooja ja muusikaõpetaja Sirje Toompere, Viljandi muusikakooli laulustuudio Viva La Musica juhedaja Hedi-Kai Pai ning laulja Kaisa Murutar. “Laulud olid väga hästi selgeks õpetatud, kohati läks otsustamine isegi keeruliseks, sest häid ja väga häid esitusi oli päeva jooksul palju. Märkamata ei jäänud ka kolleegide ja publiku vastastikune toetus, sõbralik õhkkond. Viisivärtnake mõjus väga pidulikuna, lugupidavana laste, juhendajate ja külaliste suhtes,” kommenteeris võistlust žürii liige Sirje Medell.

Paaris vanusegrupis läksid kohad esikolmikus jagamisele, kuid see ei alandanud kellegi rõõmu vaid pigem tekitas osalejates heameelt. “Viisivärtnake on üks vahva ja lapsesõbralik lauluvõistlus. Laulumaiatel lastel on vaja esinemisvõimalusi, et ennast näidata ja teisi laululapsi kuulata. Eriti meeldib mulle, et Viisivärtnake ei ole kitsi paljude laululaste esiletõstmise ja äramärkimisega. Seda on vaja, sest see annab lastele enesekindlust ja lavajulgust,” rääkis Laulupesa õpetaja Airi Liiva. Korraldusliku poole pealt võis kuulda veelgi kiidusõnu.” Laulukonkursil on väga tähtis osa helitehnikal ja helitehnikul. Siinkohal edastan kiidusõnad Elmet Neumanile väga rahuliku ja professionaalse helitöö eest! Seekord oli ka üllatav kingitus – iga laululaps sai endale CD, mis sisaldas pilte laululapsest ja konkursil esitatud loo salvestust. Selline kingitus meeldis väga nii lastele kui lastevanematele. Lapsed tundsid end tunnustatuna ja tähtsatena hoides käes oma esimest singlit, ” märkis Külliki lauluaed õpetaja Külliki Levin.

Võistlustulemused olid järgmised:

3-4 aastased

I koht – Maria Lokk (Laulustuudio Fa-diees, juhendaja Kärt Anton)

II koht – Kristin Ivan (Laulustuudio Fa-diees, juhendaja Ingrid Otti)

III koht – Jasmin Merilo (Laulupesa, juhendaja Airi Liiva)

Eripreemiad

Maibel Oberst (Valga muusikakool, juhendaja Jaan Oberst)

Ruuben Raju (Laulupesa, juhendaja Airi Liiva)

Mirtel Kollo (Meero Muusik, juhendaja Piret Laak)

5-6 AASTASED

I koht – Krislin Sallo (Laulupesa, juhendaja Airi Liiva)

II koht – Gloria Raudjärv (Külliki Lauluaed, juhendaja Külliki Levin)

III koht – Säde Vaher (Viimsi Bel Canto, juhendaja Kaie Külasepp)

Eripreemiad

Rico Sallo (Laulupesa, juhendaja Airi Liiva)

Oskar Härnits (Mammaste lasteaed ja kool, juhendaja Kerstin Matson)

Ustinja Orlova, Milana Homjakova ja Sofia Ramenskaja (Narva Teraksesd, juhendaja Irina Ivahshenko)

7-8 AASTASED

I koht – Elise Jõras (Laulustuudio Fa-diees, juhendaja Ingrid Otti)

II koht – Ebeli Oberst (Valga muusikakool, juhendaja Jaana Oberst)

II koht – Maria Kiivit (Külliki Lauluaed, juhendaja Külliki Levin)

III koht – Aleksandra Kerr (Laulustuudio Fa-diees, juhendaja Ingrid Otti)

III koht – Lee Holm (Laulustuudio Fa-diees, juhendaja Meril Kilk)

Eripreemiad

Rasmus Kivari ja Hugo Seer (Konguta rahvamaja, juhendaja Merilin Seer)

9-10 AASTASED

I koht – Mikk Kaasik (Laulustuudio Fa-diees, juhendaja Ingrid Otti)

I koht – Hans Johannes Kark (Jõelähtme vald, juhendaja Sirje Põllu)

II koht – Kleer Siigur (Külliki Lauluaed, juhendaja Külliki Levin)

III koht – Stiina-Kirke Jurs (Laulustuudio Fa-diees, juhendaja Ingrid Otti)

III koht – Martina Mardi (Tallinn, Taisi Laulustuudio, juhendaja Taisi Pettai)

Eripreemia

Sirelin Timmermann (Külliki Lauluaed, juhendaja Külliki Levin)

Korraldajad soovivad tänada omalt poolt kõiki sündmuse toetajaid (Atlantis, Kaubamaja, Tartu linnavalitsus, Eesti Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp) laululapsi ja nende juhendajaid ning ootavad kõiki tagasi järgmisel aastal!

Updated: 7. mai 2014 — 06:39
Jõelähtme Valla Kultuurikeskus © 2014 Frontier Theme