Rahvusvahelise muusikapäeva üritused

Tähistame koos rahvusvahelist muusikapäeva!

Aasta oli 1975, kui imelapsena maailmakuulsust kogunud viiuldaja Lord Yehudi Menuhin algatas rahvusvahelise muusikapäeva traditsiooni 1. oktoobril. Sellest on välja kasvanud ülemaailmne pidupäev. 1. oktoobril üle kogu maailma istuvad tuhanded muusikud laval ja musitseerivad ning miljonid on neid kuulamas. Ka Jõelähtme valla muusikasõbrad ja õppurid ühinevad selle rahvusvahelise seltskonnaga. Meil on pakkuda kolm kontserti, 27. septembril Ajaveski talus, 30. septembril Neemes ja 1. oktoobril Loo Kultuurikeskuses.

27. septembril kell 17.00 kutsub Ajaveski talu Joel Remmel Trio kontserdile. Selle haruldase kontserdiga võikski alustada rahvusvahelise muusikapäeva tähistamist. Jazzmuusikud on erilised inimesed, kellele on antud improviseerimisvõime. Seda võite kogeda ja nautida meie noorema generatsiooni silmapaistvamate jazzmuusikute – pianist Joel-Rasmus Remmel, kontrabassist Heikko-Joseph Remmel ja löökpillimängija Aleksandra Kremenetski- koosmängus. Käesoleval aastal  ilmunud trio uus album “More than Fishermen” on jätkuks ansambli debüütplaadile “Lumekristall”, mis on tänaseks lisaks soojale vastuvõtule eesti publiku hulgas jõudnud ka Soome, Rootsi, Šveitsi, Jaapanisse ja mujalegi.  Pilet 7 €, sooduspilet 5 € (õpil, pens). https://www.youtube.com/watch?v=t51rAZ79eK0

Ühe populaarsema telesaate Klassikatähed muusikud ringlevad mööda Eestit. 30. septembril kell 19 jõuavad neist neli ka Neeme: flötist Anni Ruugla-Toompere, saksofonimängija Rene Laur ning pianistid Jakob Teppo ja Johan Randvere. Piletid saadaval kohapeal. Pileti hind 5 €, sooduspilet pensionäridele 3 €, lastele 1 €. Kontserti toetavad Eesti Kultuurkapital ja Harjumaa Ekspertgrupp.

Eesti Muusikanõukogu eestvõtmisel toimuvad 1. oktoobril kõikjal Eestis  kontserdid, millest saab osa ka Jõelähtme vald. Meile saadetakse esinema noortest andekatest muusikutest koosnev Estica trio koosseisus Anna Kelder (flööt), Helena Tuuling (klarnet) ja Heli Ernits (oboe). Kontserdil kuulutatakse välja  lootustandev muusik. Kontsert toimub Loo Kultuurikeskuses 1. oktoobril kell 17.30.

 

Updated: 17. september 2014 — 07:47
Jõelähtme Valla Kultuurikeskus © 2014 Frontier Theme