Vehkleja Kostivere mõisas

  1. veebruaril kell 19:00 Kostivere Kultuurimõisas
    Mõisa Filmiklubi „Vehkleja”

“Vehkleja” on 2015. aastal esilinastunud Soome-Eesti-Saksamaa koostööfilm. Film põhineb osaliselt Eesti vehkleja ja treeneri Endel Nelise elulool.
1952. aastal saabub Haapsallu meistersportlane Endel ja asub tööle kohaliku kooli kehalise kasvatuse õpetajana. Esialgu on tal raske õpilastega kontakti saavutada ja kui ta asutab kooli suusatamisklubi, teatab koolidirektor talle, et andis kõik suusad sõjaväele. Hoolimata kooli direktori vastuseisust õnnestub Endlil saada luba hakata lastele vehklemist õpetama. Pikapeale saab vehklemisest eneseväljendamise vahend nii lastele kui ka nende õpetajale. Lüüasaanud koolidirektor hakkab salaja Endli minevikus sorima, et selgitada välja, miks ikkagi on Nõukogude Liidu meistersportlane väikelinna tulnud.

Lavastaja: Klaus Häro
Osatäitjad: Märt Avandi, Ursula Ratasepp, Hendrik Toompere, Jaak Prints, Lembit Ulfsak, Kirill Käro, Liisa Koppel, Tõnu Oja
Produtsent Jörg Bundschuh | Ivo Felt | Kai Nordberg | Kaarle Aho
Stsenarist Anna Heinämaa, Operaator Tuomo Hutri, Kunstnik Jaagup Roomet, Kostüümikunstnik Tiina Kaukanen, Helilooja Gert Wilden jr., Helirežissöör Peter Riegel | Maik Siegle, Monteerija Tambet Tasuja | Ueli Christen

Kinopilet 3€

Updated: 12. jaanuar 2016 — 09:08
Jõelähtme Valla Kultuurikeskus © 2014 Frontier Theme