Neeme kalurite päev ja rändrestoranide festival Lendkala

Kalurite_2017_A38. juuli kell 14.00 Neeme külas
Neeme kalurite päev ja rändrestoranide festival Lendkala

14.00 Pidulik avatseremoonia
14.00-17.00 – Lastele poni sõit (Obi tall). Sõidu tasu 3 € (sularahas)
14.10 Neeme pood-kohviku välilaval LOO KAMMERKOOR, dirigent Age Imala (Loo Kultuurikeskus). Asutatud 1997. aastal. Koori esimene esinemine toimus juba 15. mail Rebala Muuseumi avamisel. Paari aasta pärast tuli koori abidirigendiks Age, kes alates 2004.aastast jätkab dirigendina. Koos Agega oleme mitu puuda soola ära söönud. Viimaste aastate uueks traditsiooniks on saanud hooaja alguse matk rabasse. Sügisel alustame juba 21. hooaega ja võtame lahkelt vastu uusi koorilauluhuvilisi.

14.40 Päeva programmi ja restoranide tutvustus. Kilupiruka võistluse avamine ja tööde vastuvõtu algus. Töid võetakse vastu kuni kella 16.00-ni.

Sadamas: 15.00 Sõudevõistlus ja sup teatevõistlus, lastele liivalosside ehitamine

16.30 Huvistuudio Õhin RAHVAMUUSIKA ANSAMBEL, juhendaja Lilian Kapp (Lagedi). Huvistuudio liikmete arv küünib juba ligi 200 õpilaseni. Siia on oodatud nii täiskasvanud kui lapsed-mudilased. On kitarriõpe, aafrika trummiring, folgiring, kunstiring, tantsuring.

16.30 Võileibade valmistamise võistlus lastele

17.00 Ansambel ANNABRE, juhendaja Mait Männik (Jõelähtme Rahvamaja)
Koosseis: Silja Moik (alt), Piret Kalmus (sopran), Monika Männik (sopran), Ester Põldma (alt), Priit Põldma (bariton), Toivo Tammeri (tenor), Uku Kerner (bariton), Urmas Salu (tenor), Mait Männik (bariton). Asutatud 2002. Laulmisest ja üksteisest rõõmu tuntud on juba 15 aastat.

17.00 Lastele MULLISHOW
Kohal on Mullimeister, kes pakub efektset kuni 40 minutilist mullietendust. Kus toimub etendus, see selgub kohapeal. Väga tugeva tuule puhul toimub etendus rahvamajas.

17.30 Kilupiruka võistlustööde hindamine

18.45 Siiaviske ja päästevesti selgapanemise võistlus

19.30 KANDLEDUO Ann Kase ja Laura Linnaks
Koos oleme mänginud paar viimast aastat. Üritame esitada võimalikult põnevaid lugusid, et kuulajatel oleks lisaks niisama nautimisele võimalus ka üllatuda. Oleme mõlemad lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kandle eriala ja tegutseme hetkel kandleõpetajatena Jõelähtme Muusika- ja Kunstikoolis ning Saku Muusikakoolis.

20.00 Autasutamine

20.45 NEEME NOGIA, juhendaja Merike Kahu (Neeme Rahvamaja, alates 2015. a Jõelähtme Rahvamaja)
Neeme Nogia puhul on tegemist teatraalse showtantsutrupiga, kus mängib tähtsat rolli mitte ainult tantsuoskus, vaid ka näitlejameisterlikkus. Neeme Nogia on rõõmustanud meid juba üle 15 aasta.

22.00 Algab tants. Mängib MAIT JA MIKKO MALTISE duo

23.00 Loterii auhindade loosimine

Rändrestoranide festivali Lendkala osalejad:

Wana Kala kõrts (Neeme küla, Jõelähtme vald. Tel 5076312, e-post: vanakalake(ät)gmail.com; Facebook: Wana Kala Kõrts)
Wana Kala Kõrts on väike pererestoran, mis avatud aastast 1998. Süüa pakutakse kevadest sügiseni, talveperioodil avatud vaid ettetellimisel. Võimalus teha reserveeringuid, sünnipäevad, peielauad, pulmad jne.

Restoran Ruhe (Sadama tee 10, Neeme küla, Jõelähtme vald. tel:+372 56279007, e-post: info@ruhe.ee). Tallinnast 30 min autosõidu kaugusel, mere ääres asuv kalarestoran, kus on menüüs ainult värskest kalast ja mereandidest valmistatud road ja mille valmistamisel on olulisel kohal nii puhtad maitsed, tervislikkus kui ka vana kaluriküla traditsioonid. Majutus: 5 mugavat kahekohalist tuba. Vt lisaks: www.ruhe.ee

Neeme küla pood-kohvik (Neeme küla, Jõelähtme vald. E-post: neemepood(ät)gmail.com; tel 5210669). Neeme pood ja kohvik on avatud E-P, kell 10.00 – 22.00. Osta kaasa või naudi meie kohvikus kohaliku pagari värskelt küpsetatud saiakesi, kooke ja torte, võileibu, suppe, praade, jne. Kohvikus jagub istekohti 36 külastajale. Pood-kohviku ülemisel korrusel on suur peosaal, mis mahutab 50-60 inimest.

1Päev Catering OÜ ( Neeme küla, Jõelähtme vald. Koduleht: http://www.xn--1pev-moa.ee/?ca=kontakt)
1Päev Catering OÜ (asut. 2013 a.) põhitegevuseks on toitlustamine ja cateringi teenuse osutamine (banketid, sünnipäevad, piknikukorvid, lastelaagrid). Valmistame käsitööleiba: rukkileib, seemneleib, maasuitsusingileib, küüslauguleib, köömneleib, mandli-kirsileib.

Maheleib OÜ (Jüri alevik, Rae vald). Koduleht: http://maheleib.ee/
Väike pagaritöökoda, kus käsitööna valmivad traditsioonilised leivad, maitsvad saiad-pirukad-kringlid, suurepärased lõunasöögid ja hõrgud peotoidud. Meie toodang on kvaliteetsest kodumaisest toorainest. Kas teadsid, et meilt võid tellida lõunasööki ka töö juurde?

Triflee OÜ (Loo alevik, Jõelähtme vald. Koduleht: http://www.triflee.ee/)
Kvaliteetsed ja maitsvad pagari- ja kondiitritooted. Leiba teeme teisipäeviti ja reedeti – kohapealt saab eelnevalt tellitud leivad kätte kella 11.00 – 12.00. Inge seemneleib / Puuvilja seemneleib / Nisuvaba seemneleib / Rukkileib seemeteta

VP OÜ – Ventus–Kohvik (Loo alevik, Jõelähtme vald. Koduleht: https://ventus.ee/kohvik)
Meie hubane kohvik pakub Teile värskeid küpsetisi, degusteerimiseks kõiki kohvisorte ja keetmisviise, värskelt röstitud kohvi ja teed kaalukaubana, suurt valikut kohvi ja tee aksessuaare.Kohvi röstimise ruum asub otse kohvikus. Ootame Teid röstimise päevadel meie kohvikusse, kus Te saate isiklikult protsessi jälgida.

Kalaarsenal OÜ (Erika 14, Tallinn. Koduleht: https://kalaarsenal.ee/about/)
Uudne kalapood kuumsuitsuahju, mõnusa teeninduse ja mitmete Eesti väike- ning suurtootjate toodetega värskest kalast konservideni välja.

Burger Kitchen Viimsi ehk Tänavagurmee OÜ (Randvere tee 6, Viimsi vald.
https://www.facebook.com/burgerkitchenviimsi)
Burgerid igale maitsele. Lastele lasteeine.

Suvekohvik Pootsman (Kaberneeme küla, Jõelähtme vald. Koduleht: http://pootsmanikohvik.ee)
Menüüst võib leida iga päev miskit uut, vastavalt toorainele, aga põhimenüü parimad palad:
kalaburger, aafrika supp, marineeritud koha käsitööleival, suvesalat käsitöö kala-või vegekotletiga.

Siidrimaja OÜ (Masina 20, Tallinn. Facebooki leht: https://www.facebook.com/siidrimaja/)
Erinevad käsitöösiidrid nii Eestist kui välismaalt.

Harmoonikum OÜ (Pargi tee 8, Viimsi vald. Koduleht: http://harmoonikum.ee/en/)
Mõisaproua Söögituba kutsub mekkima väega roogasid, mis valmistatud puhtast, eelistatult kodumaisest toorainest. Ehe Eestimaine toiduelamus! E-L kell 11-20, muul ajal ettetellimisel.

Pannkoogitelk-Ruu küla naised (Ruu küla, Jõelähtme vald)
Ruu küla aktiivsed külaelanikud ja kodukandi heaolu eest võitlejad pakuvad ülimaitsvaid pannkooke paljudel valla üritustel.

Päeva juht Venno Loosaar
Korraldajad: MTÜ Neeme Rannavalve Selts, MTÜ Põhja-Harju Koostöökogu, Jõelähtme Valla Kultuurikeskus ja Jõelähtme vald. Heli: Gustav Kuulberg, Kujundus Ivar Reimann

Updated: 6. juuli 2017 — 14:39
Neeme Rahvamaja © 2014 Frontier Theme