Tallinn Sinfonietta kontsert

Kostivere Kultuurimõisas

30.märtsil 2012 algusega kell 19.00

TALLINN SINFONIETTA MOZARTI ÕHTU
Dirigeerib Mihhail Leontjev (Venemaa)
Kavas Mozart. 3 divertismenti, Avamäng ooperile „Don Giovanni“, Sümfoonia nr 29

Pilet 8 €, õpilased, pensionärid 4 €
Piletimüük kohapeal tund enne kontserdi algust.

Hoolimata lühikesest tegutsemisajast onTALLINN SINFONIETTA oma emotsionaalse musitseerimisega liigutanud kuulajate südameid ning ergutanud meeli nii Eestis kui välismaal. 
Aastal 2011 mängiti Andres Mustoneni juhatusel kontserdireisidel  Ðveitsis ja Austrias, osaleti Euroopa suurimatel festivalidel Mittelfest ja Festival Emilia Romagna Itaalias ning astuti esimese eesti orkestrina üles maailma mainekamatel lavadel, milleks olid Kaunite Kunstide Palee Henry Le Boeufi saal Brüsselis ja Concertgebouw suur saal Amsterdamis. Loomulikult osales orkester ka Eesti festivalidel nagu Klaaspärlimäng ja Noorte Heliloojate Festival Tartus ning David Oistrahhi Festival Pärnus (2010).
Algselt peamiselt Mozarti muusika esitamiseks Risto Joosti, Ivo Lille ja Harles Mägi poolt kokku kutsutud kollektiivist on saanud orkester, mille rikkalikus repertuaaris on lisaks klassikalistele meistriteostele ka cross-over projektid. Muusika, mida mängitakse, on pärit mitmest sajandist, ulatudes Bachist Tüürini ning Corellist Piazzollani.
Aasta 2012 algusest on Tallinn Sinfonietta peadirigendiks ANDRES MUSTONEN.
Mängijaid ja dirigenti seob sügav veendumus, et ka sajandite tagant pärit muusika on elav ja rõõmutoov tänaseski päevas ning  stiilist sõltumata suudab värskendada vaimu,, soojendada hinge ja kinkida meelelist naudingut.
MIHHAIL LEONTJEV
Mihhail Leontjev on oma noorest east hoolimata juhatanud Venemaa tuntumaid orkestreid nagu Peterburi Riiklik Akadeemiline Sümfooniaorkester, Kaukasuse Filharmoonikud, Komi Riikliku Ooperi- ja balletiteatri sümfooniaorkester, Tokyo Sümfooniaorkester, Osaka Filharmoonikud,  Moskva Kammerorkester Arpeggione, Mihhailovski teatri sümfooniorkester, Tambovi Riiklik Sümfooniaorkester.
Oma suurepärase muusikalise hariduse on Mihhail Leontjev saanud Peterburi konservatooriumis ning lihvinud oma oskusi paljudes meistriklassides, õpetajateks teiste hulgas ka Arnold Katz, Vladimir Fedossejev, Mark Gorenstein, Viktor Jampolski ning Jorma Panula.
Mihhail Leontjev on juhatanud  ooperi- ja balletietendusi nii Moskvas, Peterburis kui Savonlinnas. Käesoleval hooajal teeb Mihhail Leontjev oma dirigendidebüüdi mitte ainult Eestis, vaid ka Jevgeni Svetlanovi nimelise Venemaa Riikliku Akadeemilise Sümfooniaorkestri ees.
Kostivere Kultuurimõis © 2014 Frontier Theme