16. aprillil kell 11:00 Mõisa Lastehommik “Jäneste kool – Kuldse muna valvurid”. Kell 17:00 Kontsert Veljo Tormise mälestuseks – kammerkoor Collegium Musicale “Tormis üle maa” Kell 18:00 süütame EV 100 alustuseks XII noorte laulu- ja tantsupeo tule!

Kell 11:00 Lihavõttepühade Mõisa Lastehommik – muinasjutuline animafilm lastele “Jäneste kool – Kuldse muna valvurid”.
Lugu räägib julgest jänesest, kes leiab oma tõelise kutsumuse ega pea oma haake enam kunagi üksi tegema. Filmi aluseks on tuntud muinasjutt, millele andis värske ja tänapäevase hingamise Saksa parim animaatorite tiim.
VAATA TREILERIT !

Pilet lastele 2€, täiskasvanutele 3€

jäneste kool+

Suurlinna jänesepoiss Max satub auväärsesse Lihavõttejäneste kooli ja jääb sinna lõksu. Õpilasi hoiab hirmu all kurikaval rebasepere, kes tahab kevadpühad enda kontrolli alla saada. Kauni jänkupreili Emmy ja müstilise madaam Hermione abiga õpib Max võlukunsti ja hakkab oma jäneseelu hoopis uue nurga alt nägema. Aga kas sellest piisab, et päästa kevadpühad ja uute sõprade elu?
Dubleeritud Eesti keelde. Näitlejad: Christopher Rajaveer, Kärt Tammjärv, Otto Kahar, Taavi Teplenkov jt.
Kinodes alates 17. märtsist 2017. Pikkus 76 min.
Kategooria: Animafilm | Žanr: Lastefilm
Režissöör: Ute von Münchow-Pohl
Tootja: Akkord Film Produktion GmbH / Estinfilm OÜ

Kell 17:00 kontsert Veljo Tormise mälestuseks. Kammerkoor Collegium Musicale “Tormis üle maa”
Eesti ühe tippkoori Collegium Musicale ettekandes kõlab muusika Veljo Tormise kooritsüklist “Unustatud rahvad”KUULA ja VAATA !
Dirigent Endrik Üksvärav
Praegu esitatakse Veljo Tormise muusikat palju, austatud helilooja lahkumine selle aasta alguses toob tema loomingu meie ette justkui rändrahnuna, mis oli, on ja jääb oma kohale nii enne kui pärast meid.

Kontsert tasuta!

2017_04_16_Collegium_Tormis

Aastatel 1970–1989 loodud tsükkel “Unustatud rahvad” on Veljo Tormise kooriloomingu tippteos – kuue läänemereäärse soome-ugri hõimu (liivi, vadja, isuri, vepsa, ingeri ja karjala) muusikaline koondportree. Paljud neist rahvastest on väljasuremise äärel ja on keeli, mida kõnelevad veel vaid mõned üksikud inimesed. Kuid Veljo Tormis on andnud kõigile neile igavese elu muusikas ja ei lase meil unustada, et kunagi on ka nende rahvaste keel endale laulutuules igavikku otsinud.

Veljo Tormis:
Traagiline on olnud kõigi läänemeresoomlaste saatus – nad jäid kahe suurriigi suures sõjas mõlemale “vabastajale” jalgu. Sadu tuhandeid inimesi aeti välja oma igipõlistest kodudest ja paisati laia maailma, enamasti Venemaa ja Siberi lagendikele. Paigalejäänud rahvakillud hääbuvad vaikselt. Õieti ei tahaks ma ühelegi rahvakillule, ka kõige väiksemale, reekviemi laulda. “Unustatud rahvaste” mõte on pigem unustusest äratada, säilitada ja edasi anda läänemeresoomlaste ürgset pärandust. Sest nende eluhoiakud ja väärtused võiksid sisemist pidepunkti pakkuda ka tänapäeva rabelevaile ja tihti ebakindlale inimesele. Olen veendunud, et nende hõimude loominguta oleks ka tuleviku maailma kultuuritervik palju vaesem

Collegium Musicale on üks Eesti tippkooridest, loodud dirigent Endrik Üksvärava poolt 2010 aastal. Koori repertuaar ulatub renessansist kaasaega. Olulisel kohal on vanamuusika ja Eesti heliloojate teosed. Kooril on palju tunnustusi rahvusvahelistelt konkurssidelt, viimati võitis Collegium Musicale 2016. aastal 3. koha äärmiselt kõrgetasemelisel rahvusvahelisel Harald Anderseni kammerkooride konkursil. 2017. aastal on kooril ees kontsertreisid Iisraeli, Hollandisse, Poola, Saksamaale ja Soome, sh Karjala aladele Veljo Tormise “Unustatud rahvaste” radadele.
Eesti Kooriühing tunnustas 2015. aasta alguses Collegium Musicalet teistkordselt „Aasta koori“ tiitliga, esmakordselt pälviti see tunnustus 2011. aasta tegevuste eest. Veljo Tormise “Unustatu rahavaste” tsükli tõi kammerkoor “Collegium Musicale” lavastatud tervikuna esmakordselt ühel õhtul tervikettekandele 2013. aasta kevadel. Hiljem on koor suure menuga esitanud selle tsükli nö kvintessentsi ca ühe-tunnises lavastatud kontserdikavas, mis kõikjal väga hea vastuvõtu on saanud.

Kell 18:00 süütame EV 100 juubeliaasta alustuseks XII noorte laulu- ja tantsupeo tule

tuli (2)

Kostivere Kultuurimõis © 2014 Frontier Theme