29.septembril kell 19:00 Taasrenoveeritud mõisasaali avakontsert “Aitäh, Valter Ojakäär!”

Muusikaline kummardus Eesti jazzi isale, VALTER OJAKÄÄRULE.
Teie ette astuvad lauljatarid Liina Saar, Ivi Rausi ja Helin-Mari Arder.
Kaasa teevad suurepärased Eesti jazzmuusikud Jaan Jaanson (kitarr), Ara Yaralyan (kontrabass), Aleksandra Kremenetski (trummid) ja Danel Aljo (saksofon).

Valter Ojakäär oli ja on Eesti jazzi suurkuju. Tänu temale teame, mis selles muusikamaailmas toimus nii meil kui ka mujal. Tänu temale saame me laulda laule, millest väga paljud on jõudnud aja jooksul erinevate generatsioonide repertuaari. Need lood on ajatud ja igihaljad. Need puudutavad meie hinge ja panevad silmad särama. Need aitavad mõista elu ja selle saladusi. Need aitavad elada.

Pilet 10€. Piletid müügil Piletilevis ja Kostivere Kultuurimõisas.

JÄLGI ÜRITUST FB!

OSTA PILET PILETILEVIST !

Kostivere_ValterOjakaar_A4_prew

Valter Ojakäär on helilooja, pillimees ja muusikapublitsist. Üle poole sajandi on kestnud tema tegevus džässmuusika propageerijana – oma laia muusikalise silmaringiga on ta publikut harinud nii tööga raadios ja televisioonis kui ka loendamatute artiklitega ajakirjanduses. Hindamatu on tema panus eesti levimuusika teoreetilisse uurimisse. Valter Ojakäär tõi eesti keelde mõisted “levimuusika” ja “süvamuusika”.
Valter Ojakääru loomingus on teoseid sümfoonilisest muusikast filmi- ja lavamuusikani, kuid põhiliselt on Ojakäär loonud levimuusikat, millest suurema tuntuse on saanud laulud (üle 100). Tema laialt levinud ja armastatud lauludel on haarav meloodia ja köitev tekst, mis pärineb peamiselt eesti luuletajatelt. Laulud on leidnud üha uuesti värskete interpretatsioonidega koha ka praeguste tegevmuusikute repertuaaris.

Kostivere Kultuurimõis © 2014 Frontier Theme