Kontsert Tallinn Baroque

Emadepäeva kontsert 

Esineb Vanamuusika ansambel “TALLINN BAROQUE”

Kostivere Kultuurimõisas
13. mail 2012 algusega kell 13:00

Pilet 3 €

Kontsert sisaldab muusikalise matka renessansi- ja barokiajastu Euroopasse, annab stiilikireva tervikpildi nn “afekti” muusika ajaloole. Kuulda saab õukondlikku galantset tantsumuusikat, imitatsioonilist kirikumuusikat, programmilisi sooloteoseid, kammermuusikat.
Esitatavale lisavad jumet barokiajastu kostüümid ja parukad (kunstnik Kustav-Agu Püüman) ning muusikute kommentaarid, millised puudutavad kord esitatavat teost, kord heliloojat, siis jälle mõnd instrumenti või avavad sõnalise teksti tagamaid.
Muusikud kasutavad tsitaate ja väljavõtteid kõrgelt hinnatud kirjandusest : 1. Rosario Villari “barokiajastu inimene”; 2. Nikolaus Harnoncourt “Kõnelev muusika”; 3. Toomas Siitan “Õhtumaade muusika-ajalugu”; 4. Bronwyn Cosgrave “Rõivas&mood, arenguajalugu”; 5. lauri Leesi “Kunstilugu koolidele”.
Musitseerivad ajastu pillidel: Liina Saari – vokaal (sopran) Raivo Tarum – zink, krummhorn, barokktrompet Tõnu Jõesaar – fiidel, viola da gamba, barokktšello Imbi Tarum – klavessiin
Kostivere Kultuurimõis © 2014 Frontier Theme