Kostivere Kooli kontsert

10.05.2012

Emadepäeva kevadkontsert Kostivere Kooli õpilastelt.

Kostivere Kultuurimõisas
Neljapäeval, 10. mail 2012 kell 18:00

Tasuta

Barokkmuusika kontsert
Esineb Vanamuusika ansambel “TALLINN BAROQUE”

Kostivere Kultuurimõisas
Pühapäeval, 13. mail 2012 algusega kell 13:00

Pileti hind 2 €
Piletimüük kohapeal tund enne kontserdi algust.

Kontsert sisaldab muusikalise matka renessansi- ja barokiajastu Euroopasse, annab stiilikireva tervikpildi nn “afekti” muusika ajaloole. Kuulda saab õukondlikku galantset tantsumuusikat, imitatsioonilist kirikumuusikat, programmilisi sooloteoseid, kammermuusikat.

Esitatavale lisavad jumet barokiajastu kostüümid ja parukad (kunstnik Kustav-Agu Püüman) ning muusikute kommentaarid, millised puudutavad kord esitatavat teost, kord heliloojat, siis jälle mõnd instrumenti või avavad sõnalise teksti tagamaid.

Muusikud kasutavad tsitaate ja väljavõtteid kõrgelt hinnatud kirjandusest :
1. Rosario Villari “barokiajastu inimene”; 2. Nikolaus Harnoncourt “Kõnelev muusika”; 3. Toomas Siitan “Õhtumaade muusika-ajalugu”; 4. Bronwyn Cosgrave “Rõivas&mood, arenguajalugu”; 5. lauri Leesi “Kunstilugu koolidele”.

Musitseerivad ajastu pillidel:
Liina Saari – vokaal (sopran)
Raivo Tarum – zink, krummhorn, barokktrompet
Tõnu Jõesaar – fiidel, viola da gamba, barokktšello
Imbi Tarum – klavessiin

Kostivere Kultuurimõis © 2014 Frontier Theme