2.septembril kell 19:00 Kostivere Mõisa Filmiklubi “Seneca päev”

Eesti, Läti ja Leedu ajaloo esimene täispikk koostööfilm “Seneca päev”. See on lugu noorpõlve uljusest ja unistustest ajal, mil kolm Balti riiki Balti ketis käsikäes vabadust vannuvad.

VAATA TREILERIT SIIN !

On 1989. aasta, nõukogude aja viimane aasta Baltimaades. Leedus asutavad kolm 18-aastast sõpra Seneca vennaskonna. Nende motoks saavad sõnad, mille nad omistavad filosoof Senecale: „Ela iga päeva nii, nagu oleks see viimane.”Üks sõpradest Simonas armub Vakaresse, Eesti päritolu tüdrukusse. Simonas surub oma tunded alla, sest kardab, et need pole vastastikused. Vennaskond laguneb just sel ajal, mil kogu rahvas üheskoos ja käsikäes Balti ketis osaleb.

25 aastat hiljem: kõigis Balti riikides on kriisijärgne võõrandumise ja pettumise aeg. Esmapilgul elab Simonas täiesti tavalist pereelu. Ta on trotsinud valu, mida õnnetu esimene armastus talle põhjustas. Tema suhe oma naisega on allamäge minemas. Simonase endise parima sõbra surm sunnib mehe lõpuks elule ärkama. Simonas mõistab, et ta on reetnud Seneca päeva reegli, mis kunagi tähendas täiel rinnal elamist ning ta sõidab Tallinnasse, et siinses vanalinnas täide viia üks ammu antud lubadus.

Seneca+“Seneca päev” on Eesti, Läti ja Leedu filmiajaloo esimene täispikk ühisprojekt ning sündinud kolme produtsendi, Riina Sildose (Amrion Production, Eesti), Uljana Kimi (Studio Uljana Kim, Leedu) ja Roberts Vinovskise (Locomotive Productions, Läti) koostöös.
Filmi režissöör ja stsenarist Kristijonas Vildžiūnas on üks isikupärasemaid Leedu uue põlvkonna filmitegijaid.
Filmis mängivad Dainius Gavenonis, Marijus Mažūnas, Elžbieta Latėnaitė, Ina Marija Bartaitė, Eesti näitlejatest teeb filmis kaasa Mait Malmsten. Filmis kõlab režissööri nooruspõlve ansambli Šiaures Kryptise (“Põhja poole”) ja helilooja Arvo Pärdi looming.

Kinodes alates 23.08.2016
Kestus 1h 46min

Kinopilet 4€

Kostivere Kultuurimõis © 2014 Frontier Theme