Teater

Kuldkalakese palakat printimiseks2vTeatrietendus lasteaedadele ja algklassidele:

“Muinasjutt kuldsest kalakesest”

Kostivere Kultuurimõisas
Esmaspäeval, 7.mail 2012.a algusega kell 09:00

Pilet 2 €
STAND-UP VÄRSITEATER LASTELE Aleksandr Puškini tekstile ja Frédéric Chopini muusikale „Muinasjutt kuldsest kalakesest“ (tuntud kui „Kuldkalake“)
Lavastus on nooremale publikule vanuses ca 3–11 eluaastat. Ja täiskasvanuile. Etenduse pikkus: kuni 40 minutit.
Laval: näitleja Allan Kress ja pianist Indrek Tamm või Peeter Kaljumäe
Tõlkija: Kalju Kangur / lavastaja: Allan Kress / kunstnik: Jana Wolke / liikumisseadja: Ülle Toming / muusikalised kujundajad: Indrek Tamm ja Allan Kress
Aasta oli 1833, kui Puškin “Kuldkalakese” kirjutas. Kirjanduses ja muusikas valitsesid suured tunded – romantism. Oli valsi võidukäik. Küsimustele – Miks ikkagi eit tahtis nii väga lossi!? Ilusaid riideid, valitsejannaks… Või ehk ka ilusat muusikat, valssi. Kas nüüd, pea 180 aastat hiljem on inimeste soovid ikka samasugused? – saavad lapsed mõistuloos oma sõna sekka ütelda. Meie etendusel kuulevad vaatajad Chopini muusikat. Muusika on elav ja kostüümid nagu päriselt tol ajal.
Allan Kress: „Soovisin, et etendustel oleks ka n.-ö. laiemalt väärtustav moment, milleks antud juhul on siis Puškin ja tema värsid. Idees on, et ilmekalt väljatooduna, eristatuna, jääb lastele (ja miks mitte ka täiskasvanutele) meelde midagi ka aja- ja kirjandusloost. Võõralt kõlada võivaid sõnu nagu „küna“, „häärber“ jms. me selgitame.“
Kostivere Kultuurimõis © 2014 Frontier Theme